Senaste utskicket kom igår i era brevlådor 2023-06-15

Glad sommar allihop!

 

Nu stor sommaren i full blom och vi hoppas att ni alla haft en härlig vår så här långt. Tiden springer iväg och tyvärr har det fysiska utskicket av protokollet från årsstämman blivit försenat. Sekreteraren ber om ursäkt för detta.

 

Vi hade en härlig och trevlig städdag med mycket glada positiva boende som möttes upp och gjorde fint i vårt område. Trevliga engagemang från olika boende som resulterade i en fin rabatt vid garagelängans kortsida mellan gård 2 och 3, vi har fått en ny flaggfogde i områden som kommer att sköta flaggningen på gård 3, och så har vi fått en egen ” Karlsson på taket” som har erbjudit sig att klättra på tak för att undanröja måsbon. Tack alla ni som engagerar er speciellt för områdets gemensamma ytor och rabatter.

 

Den nya gårdsgruppen har haft ett första möte med en översyn av våra olika gårdar. Vi var ett litet gäng som med kaffekorg besökte de olika gårdarna för att känna in stämning och konkret se vad som behövde åtgärdas. Gårdsgruppen kommer att hålla er alla uppdaterade på hemsidan där vi kommer att lägga ut vår information.

 

Sandlådorna på våra gårdar har blivit omhändertagna och uppgrävda så att sanden inte ska vara så packad längre. I dagarna kommer en gemensam ogräsbekämpning att utföras med hjälp av värmemaskiner. Det är främst områden kring garagens baksidor och kantdelar till gemensamma rabatter som kommer att tas om hand.

 

För er som undrar när plantering av nya träd ska göras så kan vi meddela att detta kommer att ske till hösten. Detta är en rekommendation från trädgårdsexperter för att på bästa sätt ge träden möjlighet att rota sig ordentligt och undvika att utsättas för onödig torka under sommaren.

 

En vänlig uppmaning till alla våra yngre boende med sina föräldrar att vara vaksamma på var vi leker någonstans. Det är ytterst olämpligt att våra unga leker på parkeringsplatser och i uppfarter där det kan förekomma biltrafik och risken för olyckor är stor. Detsamma gäller för olika leksaker som blir liggande utslängda på gångvägar, parkeringar eller andra allmänna ytor. Dessa kan också orsaka onödiga olyckor för cyklande eller bilar.

 

 

Nu är det snart dags för semester och då kommer våra hus att lämnas tomma för några veckor. Denna tid då vi tyvärr kan riskera oönskade besök i hus, förråd och garage. Här kommer några goda råd för att undvika inbrott:

·       Meddela grannarna under vilken tid ni planerar att vara bortresta– be grannarna att hålla ett öga på ert hus och ta in posten.

 

·       Se till att ditt hus ser bebott ut även när du är bortrest – använd t.ex. timer på lampor och radio, så att ljus och ljud kommer från ditt hus.

 

·       Kontrollera att alla fönster och dörrar är stängda och låsta.

 

·       Koppla vidare hemtelefonen till mobiltelefonen så att den som ringer får ett svar.

 

·       Ställ undan cyklar och ställ bilen i garaget.

 

·       Du har också möjlighet att få hjälp via Grannstöd Haninge. Grannstödsbilen kan erbjuda viss tillsyn av din bostad när du är borta. Ring 072 - 922 35 15, så får du mer information.

Läs gärna mer på deras hemsida www.grannstodhaninge.se


 

Nyhetsbrev på hemsidan

 

Vi vill åter igen informera om att det går att få nyhetsbrev och annan information via mejl för er som så önskar. För att kunna göra detta behöver vi ha er mejladress så gå in på hemsidan och lämna er mejladress där så kommer vi att skicka ut all information också via mejl.

 

Fakturan på mail

 

Vill du också ha din faktura för samfällighetsavgiften via mejl så mailar du/ni till info@villavagen.se så kanske vi slipper en massa papper. Vilket är bra om man tänker på miljön.

 

 

En fortsatt trevlig sommar önskar vi i styrelsen

Björn, Stefan, Barbro, Jonathon, Anna och Susanne